Anne olacaklar için Pratik Bilgiler

03-10-2017 20:25

İlk kez anne olan biri için bebek bakımı ilk zamanlarda biraz zor geçebilir.

Henüz tecrübeye sahip olmadığınızı bilen yakın çevre sürekli size bir şeyler anlatmaya çalışır ve bu her kafadan çıkan farklı bilgi ve düşünceler sizi daha da içinden çıkılmaz bir hala sokabilir.

 

Yeni anne olmuş biri iseniz bu ipuçları tam da size göre;

 

* İlk olarak bir annenin el temizliği çok önemlidir. Bu sebeple ellerinizi sık sık yıkamalısınız.

 

* Bebeğinizin gözlerinde oluşmuş çapaklanmayı kaynatılmış ve ılık hale gelmiş olan su ile temizleyebilirsiniz.

 

* Bebeğinizin kulaklarını temizlerken kesinlikle kulak çöpü kullanmamalısınız. Sadece kulağın dışını bir pamuk yardımı ile temizlemeniz yeterli olacaktır.

 

* Bebeğinizin tırnaklarını düz kesmelisiniz oval kestiğinizde batık riski oluşabilir. Kendisine zarar vermemesi açısından törpü yardımı ile hafif törpüleyip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

 

* Bebeğinizin cilt temizliği önemlidir. Hele ki yaz aylarında dünyaya gelmiş ise bebeğiniz her gün yıkanması uygun olacaktır. Ancak bir gün duru su ile bir gün ise şampuanla yıkamalısınız. Şampuan tercih ederken ph değeri nötr olan ve içerisinde kimyasallar, bulunmayan doğal ürünleri tercih edin.

 

* Bebeğiniz için özel bir ağız temizliğine gerek yoktur. Çünkü tükürük bezlerinin temizleyici bir özelliği vardır. Ancak herhangi bir pamukçuk oluşumunda bebeğinizin ağızı için karbonatlı su hazırlayıp beyaz bir tülbent ile temizleyebilirsiniz.

 

* Alt temizliği esnasında kız çocuklarına kullanılan bezler, içeriğinde alkol olmayan ıslak mendiller veya suya batıracağınız pamuklarla olabilir. Temizlik önden arkaya doğru olmalıdır. Aksi hali bebeğinizin mikrop kapmasına sebep olabilir. Erkek çocuklarında ise sünnet derisi geriye doğru çekilmemelidir. Bu işlem derinin çatlamasına, iltihap toplamasına veya mikrop kapmasına sebep olabilir.

 

* Bebeğiniz için tercih edeceğiniz kıyafetler pamuklu olmalı ve ilk alındığında sıcak su ile yıkanıp ütülenmelidir.

 

* Genel olarak göbek kordonu doğumdan sonra 10 güne kadar düşer. Bebeğinizin göbek kordonu düşmeden su ile temas ettirmemelisiniz. Bebeğinizi yıkarken bu bölgenin kuru kalmasına dikkat edin ve doktorunuzun tavsiye ettiği bir alkol ile sabah akşam pansumanını yapın.

 

* Bebeğiniz doğumdan sonra dışarı çıkarılabilir. Ancak henüz çok küçük olduğundan kalabalık ortamlardan uzak durmasında fayda vardır. Çünkü girdiğiniz ortamlardan mikrop kapabilir.

 

* Bebeğinizi siz dahil kimsenin öpmesine izin vermeyin. Bebekler ilk doğduklarında öpülmez koklanır.

 

* Yeni doğan bebeklerde nefes kesilmesi, morarma, ateş acil durum olduğunu belirtir. Böyle durumlarda zaman kaybetmeden bir hastaneye başvurmalısınız.

 

Bebek bakmak korkulanın yanı sıra keyif vericidir. Siz de bu önerileri dikkate alırsanız bebeğinizin günlük bakımlarını rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Blog Etiketleri :
%100 Organik
Tüm Ürünlerimiz Organikdir.
Kapıda Ödeme
Kapıda Nakit veya Kredi Kartı
Güvenli Alışveriş
Bebegen olarak %100 müşteri memnuniyetini hedefliyoruz.
Kredi Kartı
Kredi Kartı ile Alışveriş ve Taksit İmkanı
İade Değişim
7 Gün içerisinde değişim fırsatı.
Yerli Üretim
%100 Yerli ve Milli Üretim Garantisi
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.