4 haftalık gebelik

01-02-2018 01:40
4 haftalık gebelik

4 haftalık gebelik: Bebeğinizin gelişimi

Döllenmiş yumurta uterusunuzun yan tarafına yerleştikten sonra hücre katmanları halinde ayrılır ve resmi bakımdan bir embriyoya dönüşür. Bu hücreler, hamilelik boyunca bebeğinizin vücuduna dönüşerek sinir sistemini, iskeleti, kasları ve organları oluşturur.

Destek sistemi oluşum aşamasında. Sizin vücut sistemlerinizi bebeğin sistemlerine bağlayan disk benzeri bir organ olan plasenta oluşmaya başlar ve yumurtanın yerleştiği uterin duvarına tutunur. Göbek bağı, plasentanın bir tarafından dışarı çıkar. Hamilelik boyunca bebeğinizi saracak olan amniyotik sıvı, kuşatıcı bir membran kesesi içinde oluşmaya başlamıştır.

4 haftalık gebelik: Gebelik belirtileri

Döllenen yumurta uterusunuz içine yerleştikçe bir miktar kanama yaşayabilirsiniz. Bu, yerleşme (implantasyon) kanaması olarak bilinir ve tamamen normaldir.

Sonuçlar geldi Yepyeni plasentanın saldığı hCG hormonu sayesinde ve atladığınız ilk adetten sonra evde yapılan bir hamilelik testi pozitif sonuç gösterecektir ama yanlış negatif sonuçlar da görülebilir.İlk üç ayda çok sayıda hamile kadının yaşadığı bulantı veya sabah bulantısının en büyük sebebi de bu hormondur. Adet olmamışsanız ama evde yaptığınız hamilelik testi sonucu negatifse bir doktora danışmanız gerekebilir.

Anneler için hızlı bir ipucu İlk andan itibaren bebeğiniz büyümekte ve gelişmektedir, bu yüzden yediklerinizin bebeğin gelişimi üzerinde etkisi olacaktır. Her gün folik asit (B9 vitamini), kalsiyum ve demir içeren doğum öncesi vitaminler (B12, C, D, E) almaya dikkat edin. Bu vitaminler bebeğinizin güçlü bir başlangıç yapmasını sağlar.

4 haftalık gebelik: Kontrol listesi

Gerekiyorsa gebe olduğunuzu kesinleştirmek için doktordan randevu alın.

Güzel haberleri eşinizle ve yakın çevrenizle paylaşabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeye devam edin ve prenatal vitamin alın.

Blog Etiketleri :
%100 Organik
Tüm Ürünlerimiz Organikdir.
Kapıda Ödeme
Kapıda Nakit veya Kredi Kartı
Güvenli Alışveriş
Bebegen olarak %100 müşteri memnuniyetini hedefliyoruz.
Kredi Kartı
Kredi Kartı ile Alışveriş ve Taksit İmkanı
İade Değişim
7 Gün içerisinde değişim fırsatı.
Yerli Üretim
%100 Yerli ve Milli Üretim Garantisi
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.